Dirigent

eric_kotterink_2 Eric Kotterink werd in 1968 in Dronten geboren, waar hij opgroeide in een muzikaal gezin. Hij begon zijn muzikale loopbaan als hoboïst. Na zijn studie aan het conservatorium in Zwolle en Amsterdam remplaceerde hij als hoboïst bij o.a. het Orkest van het Oosten, het Gelders Orkest en andere professionele orkesten. In 1996 rondde hij zijn studie koordirectie bij T. Lehmann af en verbreedde hij zijn arbeidsveld als dirigent. Jarenlang leidde hij een operettevereniging, waarmee hij complete operettes en een opera uitvoerde. Momenteel is hij werkzaam bij verschillende muziekscholen in de regio en is hij als dirigent verbonden aan drie oratoriumverenigingen in Nederland: ECOK in Enschede, Hosanna in Bunschoten-Spakenburg en Sursum Corda in Almelo (sinds 1999). Sinds 2000 is hij bovendien Künstlerischer Leiter van de Euregio Konzertgesellschaft in Stadtlohn.

eric_kotterinkIn zijn korte loopbaan als dirigent heeft hij al veel oratoria en geestelijke koorwerken gedirigeerd, zoals b.v. de Johannes Passion en het Weihnachtsoratorium van Bach; ein Deutsches Requiem van Brahms; de Messe C-Dur opus 86 van Beethoven; het Te Deum van Dvorak; de Jahreszeiten, de Schöpfung en de Nelsonmis van Haydn; de Messiah en Judas Maccabäus van Händel; Paulus, Elias en het Lobgesang van Mendelssohn; het Requiem van Mozart; Stabat Mater, Messe Solennelle en Messa di Gloria van Rossini en de Psalmensymfonie van Stravinsky. In 2002 voerde hij in Vreden (D) met groot koor, solisten en orkest de Carmina Burana van Orff uit.
Met zijn koren dirigeerde hij diverse professionele orkesten als het Orkest van het Oosten, het Nederlands Promenade Orkest, Florilegium Musicum, de Kammerphilharmonie Dortmund en het Ratinger Bach Orchester.

Externe links